ニューヨーク~東京の日常生活日記

リアルなNY~東京での日常生活や思い出などを気の向くままに綴っています。

港区高輪にあるブーランジェリー・セイジ・アサクラのパンは絶品です(Boulangerie Sage Asakura bread in Takanawa, Minato-ku is excellent)

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こんにちは、hirokoです。

今日は “Boulangerie Seiji Asakura (ブーランジェリー・セイジ・アサクラ) “ さんについて紹介します。

以前からちぃばす(100円のバス)で品川に行く際、前を通っていて、何回か行ったこともあるパン屋さんです。テレビなどで何回も紹介され、週末は長蛇の列になるほど大人気のお店です。

 

Hello, this is hiroko.

Today, I would like to introduce “Boulangerie Seiji Asakura”.

It's a bakery that I've been to several times before when I went to Shinagawa by Chii-bus (100 yen bus). It has been introduced many times on TV and is so popular that it makes a long line on weekends.

 

目次(table of contents)

 

Boulangerie Seiji Asakuraさんとは(What is Boulangerie Seiji Asakura?)

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東京都港区高輪にあるパン屋さんです。赤いタイル張りの入り口が目印です。オーナーの朝倉さんはフランスではエリック・カイザー(日本ではメゾン・カイザー)でも修行されています。パンは3種類の自家製酵母にこだわっています。

バゲットやカレーパンが有名なようですが、アンパン、フォカッチャなど色々なパンが所狭しと並んでいます。

 

It is a bakery in Takanawa, Minato-ku, Tokyo. Look for the red tiles and the entrance to the red door. The owner, Mr. Asakura, is also trained at Eric Kaiser (Maison Kaiser in Japan) in France. Bread is particular about three kinds of homemade yeast.

It seems that baguettes and curry breads are famous, but various breads such as anpan and focaccia are lined up in a row.

 

◎場所(Location)

住所:東京都港区高輪2-6-20 朝日高輪マンション104号

電話:03-3446-4619

営業時間:9:00~18:30

定休日:木曜日

Address: Asahi Takanawa Mansion No. 104, 2-6-20 Takanawa, Minato-ku, Tokyo

Phone: 03-3446-4619

Business hours: 9: 00 ~ 18: 30

Regular holiday: Thursday

 https://www.facebook.com/boulangerieseijiasakura/

 

 

 

実食とお味(Actual food and taste)

3種類のパン

3種類のパン

私は有名なバゲットやカレーパンをまだ買ったことがありません。昨日はごぼうのフォカッチャ、大納言、チーズマヨコーンを買いました。

 

ごぼうのフォカッチャ

フォカッチャの間にマヨネーズであえた美味しいごぼうサラダが挟んでありました。フォカッチャももちもちしていて、とても美味しかったです。

 

I haven't bought the famous baguettes or curry bread yet. Yesterday I bought burdock focaccia, dainagon and cheese mayo corn.

Burdock focaccia

A delicious burdock salad with mayonnaise was sandwiched between focaccia. The focaccia was also chewy and very delicious.

 

大納言(Dainagon)

まず生地が黄色です。とてもしっとりしていて、噛むとバターの香りが口いっぱいに広がります。説明書きには柚子の香りがほんのりするとありましたが、ほとんど感じられませんでした。その代り、あんこも本当に美味しかったです!上にのった黒豆も味に色どりを添えていました。

 

First of all, the fabric is yellow. It is very moist and when chewed, the scent of butter spreads throughout the mouth. The description said that the scent of yuzu was faint, but I could hardly feel it. Instead, the bean paste was really delicious! The black beans on top also added color to the taste.

 

チーズマヨコーン(Cheese mayo corn)

もちもちした生地の中にマヨネーズであえたコーンがたっぷり入っていて、上にはチーズものっかっていました。こちらも美味しかったです。

 

There was plenty of mayonnaise corn in the chewy dough, and there was cheese on top. This was also delicious.

 

 

まとめ(Summary)

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Boulangerie Seiji Asakuraさんは東京都港区高輪にあるパン屋さんです。

3種類の自家製酵母にこだわっていて、とてもたくさんのパンがあります。どのパンもとても美味しいです。

次回はバゲットとカレーパンを食べてみたいです。

 

Boulangerie Seiji Asakura is a bakery located in Takanawa, Minato-ku, Tokyo.

We are particular about 3 kinds of homemade yeast, and there are so many breads. Every bread is very delicious.

Next time I would like to eat baguette and curry bread

 

最後までお読みいただきありがとうございました(^.^)

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