ニューヨーク~東京の日常生活日記

リアルなNY~東京での日常生活や思い出などを気の向くままに綴っています。

カンパンから美味しいパンプディングができました(I made delicious bread pudding from Kanpan)

どなたでも登録できる、こちらもよろしくお願いします↓↓↓
ニューヨーク生活日記 - にほんブログ村

乾パン

乾パン

カンパンから美味しいパンプディングができました
こんにちは、hirokoです。

今日はカンパンを使ったレシピ、パンプディングを紹介します。

皆さんは非常用の持ち出しバッグを準備していますか?日本ではよく地震などの自然災害が起こり、こういうバッグを準備しておいた方が良いです。先日非常用持ち出しリュックを整理していたら、期限が切れたカンパンを発見しました。缶詰なので暫くは食べられるのですが、このまま食べても美味しくありません。そこで、アレンジして食べることにしました。

Hello, this is hiroko.

Today, I will introduce a recipe using Kanpan, bread pudding.

Do you have an emergency carry-out bag?

Natural disasters such as earthquakes often occur in Japan, so it is better to have such a bag ready.

The other day, when I was organizing my emergency backpack, I found an expired Kanpan. It's canned so you can eat it for a while, but it's not delicious if you eat it as it is. So I decided to arrange and eat it.

 


目次(table of contents)

 

 

カンパンとは(What is Kanpan)

硬いビスケットの様な食べ物です。水分が少なく、甘みも少ない、決して美味しいとは言えない物です。栄養を考えて、氷砂糖や金平糖が一緒に入っていることがあります。

軍用の携帯食から始まっていますが、今の日本では缶詰になった非常食として保管しておくことが多いです。

It's a hard biscuit-like food. It has low water content and low sweetness, and is not delicious at all. For nutrition, rock candy and konpeito may be included together.

It started with portable food for military use, but in Japan today, it is often stored as canned emergency food.

 

成分:小麦粉、砂糖、ショートニング、胡麻、塩、イースト、炭酸カルシウム、金平糖

ingredients : Flour, sugar, shortening, sesame, salt, yeast, calcium carbonate, Konpeito (update in Dec.14.2020)

 

 

Kanpan pudding recipe

カンパンから何を作ろうかと思い、実月さんのこのレシピを参考にしました⇊

I was wondering what to make from Kanpan, so I referred to this recipe by Mitsuki san⇊

Cpicon 乾パン消費!シナモン風味のパンプティング by *実月*

 

私のカンパンには金平糖も入っていましたが、そのまま使いました。

Konpeito was also included in my Kanpan, but I used it as it was.

 

 

 

材料(Ingredients)

・カンパン 1缶

・牛乳 300ml

・バター 30g

・卵 2個

・砂糖 30g

・シナモン、ナツメグ 少々

・具として冷凍ベリーミックス、ピーカンナッツ

・1 can of Kanpan

・Milk 300 ml

・Butter 30g

・2 eggs

・Sugar 30g

・Cinnamon, nutmeg a little

・Frozen berry mix, pecan nuts

 

 

作り方(How to make)

①牛乳にバターを混ぜて電子レンジで温めておく

②①の中にカンパン全てを漬け込む(2時間以上)

① Mix butter with milk and heat in the microwave

② Soak all Kanpan in ① (2 hours or more)

Kanpan are soaked in milk and butter

Kanpan are soaked in milk and butter

③柔らかくなったカンパンをほぐし、卵、砂糖、シナモン、ナツメグを混ぜ入れる。

③ Loosen the softened kanpan and mix with eggs, sugar, cinnamon and nutmeg.

mix with eggs and so on

mix with eggs and so on

④好みの具も入れる。

④ Add your favorite ingredients.

add berries and so on

add berries and so on

⑤170℃に予熱したオーブンで55分焼く。

⑤ Bake in an oven preheated to 170 ℃ for 55 minutes.

bake it

bake it

⑥串をさして何もついてこなければ出来上がり。

⑥ If you stick a skewer and nothing comes along, it's done.

 

 

お味(Taste)

Bread Pudding

Bread Pudding

材料を言わなければ、普通のパンプディングでした。

とても美味しいです。すこし甘さが控えめだったので、パンケーキシロップや蜂蜜を上からをかけても良いかもしれません。

具は他に、バナナ、パイナップル、リンゴやチョコレートなども良さそうです。また、シナモン、ナツメグを入れる代わりにバニラエッセンスを入れるのも良いと思います。

とにかく、美味しすぎて食べ過ぎに注意です。

If you don't say the ingredients, it was a normal bread pudding.

It is very tasty. The sweetness was modest, so you may want to sprinkle pancake syrup or honey on top.

Other ingredients such as bananas, pineapples, apples and chocolates are also good. Also, I think it is good to add vanilla essence instead of cinnamon and nutmeg.

Anyway, be careful not to eat too much because it is too delicious.

 

 

まとめ(Summary)

日本では非常用持ち出しバッグにカンパンを入れることが多いです。

そのカンパンの期限が切れていたり、切れそうになっていたら、何かにアレンジして食べることをお勧めします。

カンパンからパンプディングを作ると、美味しいですよ!

In Japan, we often put Kanpan in an emergency carry-out bag.

If the Kanpan has expired or is about to expire, we recommend arranging it for something and eating it.

Making bread pudding from Kanpan is delicious!

  

 

 

最後までお読みいただきありがとうございました(^.^)

こちらもよろしくお願いします↓↓↓

(2021.2.2日本語訳追加)


人気ブログランキング var nend_params = {"media":64886,"site":336047,"spot":1000271,"type":1,"oriented":1};