こんにちは、hirokoです。
今日は「七草がゆ」を紹介します。
すっかり忘れていましたが、3年前のFacebookへの投稿で七草がゆの日だったことを思い出しました。
Hello, this is hiroko.
Today I would like to introduce " Nanakusa-gayu ".
I completely forgot, but when I posted it on Facebook three years ago, I remembered that Nanakusa-gayu was today.
目次(table of contents)
七草がゆとは(What is Nanakusa-gayu?)
1月7日に無病息災を願って食べる、七草を入れたおかゆです。
この七草とはセリ、ナズナ、ゴギョウ、ハコベラ、ホトケノザ、スズナ、スズシロで、春の七草になります。
お正月に暴飲暴食をしたので、胃を休めるためでもあります。
七草は最近ではスーパーなどで、七草がゆセットとして売っています。
昨年から新型コロナが蔓延しているので、是非コロナに罹らないことを願いたいです。
It is a porridge with seven herbs (nanakusa) that we eat on January 7th, hoping for a good health.
These seven herbs are dropwort, shepherd's purse, gogyo, chickweed, henbit, turnip, and radish, which are the seven herbs of spring.
We had binge eating on New Year's Day, so it's also to rest our stomach.
Recently, Nanakusa is sold as a “ Nanakusa-gayu set “ at supermarkets.
Since the new corona virus has been widespread since last year, I hope that you will not get corona.
七草がゆのお味(The taste of Nanakusa-gayu)
私は刻んだ七草をおかゆに入れ、お餅も入れて食べました。
いつもながら、味はほんのりと塩味がして、七草の土臭い味も少しします。美味しい!という物でもありませんが、日本の伝統行事として楽しみました。
I put chopped seven herbs in porridge with mochi.
As usual, the taste is slightly salty, and the earthy taste of the seven herbs is also a little. Delicious! It's not something like that, but I enjoyed it as a traditional Japanese event.
まとめ(Summary)
七草がゆは、1月7日に食べる、春の七草が入ったおかゆです。
久しぶりに日本で、無病息災を祈念して食べました。
Nanakusa-gayu is a rice porridge containing spring seven herbs that is eaten on January 7.
I ate it in Japan for the first time in a long time, praying for a disease-free life.
最後までお読みいただきありがとうございました(^.^)
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